Kerstmuziek zingen met Bob Chilcott

Dé maand van de kerstmuziek begint dit jaar bij Koorschool Delft met een fantastisch weekend: Bob Chilcott komt zijn eigen werk dirigeren.

Veel van Chilcott’s composities zijn wereldwijd geliefd bij amateurkoren, niet alleen omdat ze prachtig klinken, maar ook omdat het zingen ervan zo’n heerlijke ervaring is. Chilcott verstaat de kunst om muziek te schrijven die een koor uitdaagt om te schitteren, maar geen zangtechnische eisen stelt die slechts voor professionele zangers haalbaar zijn.

We zijn zeer vereerd om Bob Chilcott voor het eerst in Delft te gast te hebben.

Deze dag is geschikt voor alle amateurkoorzangers, meer of minder ervaren. U kunt hiernaast aanmelden voor de workshop Come and Sing: Bob Chilcott’s Christmas Carols;

Deze Come and Sing workshop naar Brits model is een informele en vrolijke activiteit geschikt voor elke enthousiaste koorzanger die graag kerstliederen van Chilcott wil (leren) zingen. Op zijn eigen innemende wijze zal Chilcot de deelnemers samensmeden tot een groot koor (maximaal 200 zangers) om bijna drie uur lang mee aan de slag te gaan.

Hij maakt voor deze workshop een keuze uit Bob Chilcotts Carols 1 en The Nine Gifts. Hoeveel carols we gaan zingen, en welke, blijft een verrassing. Vanwege de vaste werkwijze van Chilcott kunnen we daar nog niets over zeggen. Hij bepaalt ter plekke wat hij het meest geschikt vindt om te doen met de groep die hij op dat moment voor zijn neus heeft. Het kan dus zijn dat u vlot kennismaakt met een heel rijtje carols; het kan ook zijn dat Chilcott er slechts enkele kiest om wat dieper op in te gaan. Maar in elk geval is de complete bladmuziek die bij deze workshop hoort een mooi bezit, want de ervaring leert dat wie eenmaal kennis maakt met deze carols, ze ook allemaal wil gaan zingen. Het is niet nodig de liederen van tevoren te bestuderen en de bladmuziek wordt dan ook ter plekke uitgedeeld.

De liederen worden begeleid op de piano door Christo Lelie.

Let op: de voertaal op deze ochtend is Engels. Van de liedteksten zijn (samenvattende) Nederlandse vertalingen beschikbaar.

Bob Chilcott 

Zelf zong Chilcott van jongs af aan op het hoogste niveau van de Britse koorcultuur, als koorknaap en student in het koor van King’s College Cambridge. Later toerde hij 12 jaar lang de wereld rond met het illustere mannensextet The King’s Singers. Sinds 1997 is Chilcott voltijds componist. Inmiddels heeft hij een groot oeuvre opgebouwd voor koorbezettingen in alle soorten en maten.

Als dirigent werkte en werkt hij met zangers en koren in ruim dertig landen. Informatie over uitgebrachte opnamen van Chilcott’s composities is te vinden op www.bobchilcott.com

Aanmelden

Na aanschaf van een ticket bent u automatisch aangemeld.

Tickets

Locatie: Adelbertkerk, Minervaweg 7, Delft

Voor alle stemsoorten, alle niveaus (max. 200 zangers).

U kunt tot en met 30 november 2018 tickets aanschaffen. Maar wacht niet te lang!

Zaterdag 1 december 2018, 10:00 tot 13:00, met een pauze van 20 minuten. Kerk open vanaf 9:30 uur

Deelname: € 35,- p.p.

Koop hier je tickets. Na ontvangst van betaling wordt het E- ticket per mail verzonden aan jou verzonden.

 

Tickets zijn inclusief aankoop van een eigen exemplaar van alle originele bladmuziek, koffie/thee bij ontvangst en water in de pauze (maar neem zelf liefst een flesje water mee).

Lunchtip:

op enkele minuten loopafstand ligt het overdekte winkelcentrum In De Hoven Passage, met diverse restaurantjes, bakkers, supermarkten, en – aan de overkant – Albert Heijn XL.

 

X